Ένας gentleman για την Prada

«Νομίζω πως είναι σημαντικό για τους ηθοποιούς να προσπαθούν να παραμένουν άνθρωποι. Διαφορετικά, με ποιο σημείο αναφοράς θα είσαι ανθρώπινος μπροστά στον φακό;». Ο James McAvoy φροντίζει να κάνει πράξη αυτά του τα λόγια, είτε πρωταγωνιστεί σε ταινίες εποχής όπως το Becoming Jane και η εξαιρετική Εξιλέωση, είτε υποδύεται τον τηλεπαθητικό υπέρ-ήρωα Professor X στη νέα γενιά των ταινιών X-Men.

Μπροστά στον φακό της Annie Leibovitz, πάντως, συμβαίνει κάτι παράξενο: Ο Σκοτσέζος ηθοποιός παραμένει ανθρώπινος και ταυτόχρονα άπιαστος, διαθέτοντας κάτι από την ανεξήγητη αύρα των σταρ του κλασικού Χόλιγουντ. Αφορμή, η νέα καμπάνια της Prada (prada.com) για την ανδρική συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2014.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον περασμένο Μάιο με φόντο την άγρια, λιτή ακτογραμμή της Αγγλίας με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, σκάλες από τσιμέντο σε κτίρια που μοιάζουν έρημα και χαρακτηριστικά τοπία της αγγλικής υπαίθρου. Τα ασπρόμαυρα καρέ της Leibovitz -σχεδιασμένα ούτως ώστε να παραπέμπουν στο ύφος avant-garde ταινιών του γερμανικού εξπρεσιονισμού- έρχονται σε αντίθεση -και ίσως παραδόξως συμπληρώνουν- τα τολμηρά νέα look του ιταλικού οίκου. Ο gentleman της Prada φορά κλασικά μακριά παλτό ή μιλιτέρ μπουφάν, παραμένοντας πάντα κομψός. Τα πολύτιμα υλικά των ενδυμάτων ποικίλουν από μετάξι και μοχέρ έως crepe de chine, ενώ σε κάθε ενσταντανέ ο McAvoy εκπέμπει μια σχεδόν παλιομοδίτικη αλλά και φρέσκια γοητεία. Ο ιδανικός άνδρας της Prada, άλλωστε, οφείλει να έχει πολλά πρόσωπα. Και τα επιδεικνύει σε μια άκρως καλλιτεχνική καμπάνια, η οποία διακρίνεται για την ατμόσφαιρα, την υποβλητικότητα και την αμεσότητά της.

Πηγή: hommemagazine.grΘα χαρούμε να ακούσουμε και τα δικά σας σχόλια!

comments powered by Disqus