Οι 10 κανόνες του LEONARD COHEN

Ο Λέοναρντ Κόεν, γεννήθηκε στον Καναδά, όπου και μεγάλωσε με τον πατέρα του να είναι εβραίος έμπορος υφασμάτων. Πολλοί τον χαρακτήρίζουν και ως ‘λογοτέχνη της ροκ’ αφού κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο στο Πανεπιστήμιο McGill εξέδωσε τα πρώτα του ποιήματα. Εκείνο όμως που τον σημάδεψε για την υπόλοιπη ζωή του ήταν το ότι στα έξι του χρόνια έχασε τον πατέρα του.

Το 1963 εγκαταστάθηκε στην δική μας Ύδρα, όπου συνέχισε να γράφει εκτός από ποιήματα και το μυθηστόρημα με τίτλο Beautiful Losers. Τότε ήταν που αναγνωρήστηκε και παγκοσμίως ως συγγραφέας. Ωστόσο, μόλις έκλεισε τα 31, αποφάσισε να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ για να αφοσιωθεί στην αγάπη του για τη μουσική.

Από τότε, ο Κόεν βρέθηκε να επηρεάζει πολλούς μουσικούς ενώ μπήκε στο Rock & Roll Hall of Fame και κέρδισε το μετάλλιο του Order of Canada, της δεύτερης υψηλότερης διάκρισης σε πολίτη του Καναδά. Κι όσες τιμές και αν κέρδισε, τα τραγούδια που έγραφε, με την folk-rock μουσική του, και τα βαθιά και σκοτεινά συναισθήματα, πολύ σπάνια έμπαιναν στα charts της μουσικής.

Παρακάτω θα βρεις τα 10 πράγματα που μας έμαθε για τη ζωή και τον έρωτα.

1.“Σε όλα υπάρχει μια ρωγμή. Έτσι μπαίνει το φως.”

2.“Η ποίηση είναι μόνο η απόδειξη της ζωής. Αν η ζωή σου φλέγεται, τότε η ποίηση είναι μόνο οι στάχτες.”

3.“Τα παιδιά δείχνουν τα σημάδια τους σαν να είναι μετάλλια. Οι εραστές τα χρησιμοποιούν ως καλά κρυμμένα μυστικά. Ένα σημάδι είναι αυτό που συμβαίνει όταν η λέξη παίρνει τη μορφή σάρκας.”

4.“Πως μπορώ να ξεκινήσω κάτι καινούργιο όταν έχω μέσα μου το χτες;”

5.“Να αποφεύγεις τα άνθη. Μην φοβάσαι να δείξεις την αδυναμία σου. Μην ντραπείς να δείξεις ότι είσαι κουρασμένος. Μοιάζεις όμορφος ακόμα κι όταν είσαι κουρασμένος. Μοιάζεις σαν να μπορείς να συνεχίσεις έτσι για πάντα. Τώρα έλα στην αγκαλιά μου. Είσαι η εικόνα της δικής μου ομορφιάς.”

6.“Αν δεν γίνεις ο ωκεανός, θα υποφέρεις από ναυτίες κάθε μέρα.”

7.“Η πραγματικότητα είναι μια από τις πιθανότητες που δεν σε παίρνει να αγνοήσεις.”

8.“Δράσε όπως θα ήθελες και σύντομα θα είσαι αυτό που κάνεις.”

9.“Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε να γελάμε και να κλαίμε και να κλαίμε ξανα και να γελάμε ξανά από την αρχή.”

10.“Δεν μπορώ να καταλάβω την διαδικασία της μετεμψύχωσης αλλά αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ήθελα να γυρίσω πίσω ως ο σκύλος της κόρης μου.”Θα χαρούμε να ακούσουμε και τα δικά σας σχόλια!

comments powered by Disqus