Τζον Γκαλιάνο: Η μεγάλη επιστροφή του σχεδιαστή στην high-end μόδα

Ο Βρετανός σχεδιαστής είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου Maison Martin Margiela.

Πράγματι, οι φήμες που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώνονται και ο Γκαλιάνο, ένας από τους πιο αγαπημένους, αλλά και αμφιλεγόμενους σχεδιαστές μόδας του σήμερα, επιστρέφει σαν άλλος άσωτος υιός. Γνωστός για τις εντυπωσιακές γυναικείες συλλογές του και για το προωτοποριακό του όραμα, που κάθε φορά αποτύπωνε μοναδικά στα έργα του, ο τέσσερις φορές βραβευμένος με τον τίτλο του British Fashion Designer of the Year δημιουργός είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του θρυλικού γαλλικού οίκου Maison Martin Margiella. Η επιστροφή του συνεπάγεται πλήρη έλεγχο όλων των σειρών του οίκου και το ντεμπούτο του αναμένεται να γίνει κατά την Paris Couture Week τον Ιανουάριο.

«Ο οίκος είναι έτοιμος για μια νέα χαρισματική, δημιουργική ψυχή», δήλωσε σήμερα ο Renzo Rosso, πρόεδρος της OTB, που ελέγχει τον Margiela. «Ο Τζον Γκαλιάνο είναι ένα από τα σπουδαιότερα, αδιαμφισβήτητα ταλέντα όλων των εποχών - ένας μοναδικός, εξαιρετικός μόδιστρος για έναν οίκο που ανέκαθεν προκαλούσε και ανανέωνε τον κόσμο της μόδας. Ανυπομονώ για την επιστροφή του, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το fashion όνειρο που μόνο εκείνος μπορεί να δημιουργήσει κι εύχομαι να βρει εδώ το νέο του σπίτι.»

Ο 53χρονος σχεδιαστής συνεργάστηκε με τον οίκο Christian Dior για περίπου 15 χρόνια. Ο λόγος που διεκόπη η σχέση αυτή, που χάρισε στον χώρο μερικές από τις πιο ονειρικές συλλογές που δημιουργήθηκαν ποτέ, ήταν οι αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε σε παριζιάνικο μπαρ τον Σεπτέμβριο του 2011 ο σχεδιαστής και οι οποίες καταγράφηκαν σε βίντεο, προκαλώντας απέχθεια και αποστροφή σε εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές και συνεργάτες του. 

Ο ίδιος ο σχεδιαστής μετά το περιστατικό διατήρησε μεν χαμηλό προφίλ όλο αυτό το διάστημα, αλλά παράλληλα δεν κράτησε κρυφή την επιθυμία του να επιστρέψει στον χώρο. Έτσι, πέρσι συνεργάστηκε για τρεις εβδομάδες με τον οίκο Oscar de la Renta, κάνοντας τους πάντες να πιστέψουν, πως σκοπεύει να είναι εκείνος που θα διαδεχθεί τον 82χρονο de la Renta μετά την αναπόφευκτη απόσυρσή του.

Πηγή: toratora.grΘα χαρούμε να ακούσουμε και τα δικά σας σχόλια!

comments powered by Disqus